Projekt skaparhem

Man kan kanske tycka att jag har ett problem. Största delen av min tid fylls av idéer och skapande tankar. Jag är tvungen att lägga dem åt sidan gång på gång för att få vardagliga göromål utförda, för att inte tala om, för att kunna ha en aktiv tid med mina underbara barn, med min familj. I hela mitt liv har jag känt denna oro inom mig; de där idéerna, lusten att få skapa. Ofta faller allt annat än min familj och just det bort, men det är bara sådan jag är.

Ett gammalt talesätt säger "..kvinnan bygger bo.." Det här är något min älskade familj verkligen fått erfara. Jag vet inte hur många hus jag har ritat och planerat, hur många idéer och även utförda projekt jag har gjort - allt för att något inom mig driver mig till att skapa något riktigt bra åt mig och min familj! 

IMG_8153%2B%25281%2529.jpg

“..njuta av mera solkyssar och smatter från varma sommarregn!”


Där vi nu bor är på en gammal bondgård, Bäckefors, i Österbotten med utsikt över öppna fält ner mot ån och längs med den den gamla kvarnen. I ryggen har vi en mysig blandskog där vi älskar att vara. Gården har redan en grundplan med innergård och är inbäddad enligt gammalt vis, men för mig återstår en hel del som vi kan skapa där, när den tiden kommer! 

Huset på gården är en röd bondstuga som hade blivit renoverat på 70-talet, vilket betyder att allt gammalt, naturnära och genuint inomhus blivit utslängt. Så i vår tur rev vi ut allt inomhus också, öppnade upp och tog vara på gömda takhöjder, välkomnade åter ljuset, ändrade rumsanvändning och återinförde äkta rena naturmaterial, med så giftfria medel vi kunde! Nu kan man igen känna den gamla själ huset besitter, men även inslag av vår lite minimalistiska stil med inslag av natur. 

Jag älskar vårt varma skurgolv i gran, ljuset och rymden i vårt vardagsrum, de djupa fönsternischerna i betong, den stela mörka öppna spisen som blivit omformad och vitrappad i gammal stil, för att inte tala om vårt lilla men mysiga badrum där det känns som att man står i en lummig skog och duschar! Allt e såklart planerat med energin i åtanke; alla element representerade, ett skönt energiflöde och en bra balans.

Huset är nästan klart nu. Det främsta som ännu återstår är inglasningen! En plats där vi kommer ännu närmare naturen även de stunder när vi är inomhus under höst, vinter, vår eller sommardagar när vädret skuffar in en tillbaka. Jag längtar till dagen när vi kan flytta ut vårt vardagsrum och kök under sommarhalvåret och njuta av mera solkyssar och smatter från varma sommarregn!