Bästa tiden är nu!

Just när man trodde att det inte kunde bli bättre så kommer sommaren med all sin ljuva grönska, porlande vattendrag och fågelkvitter. Med dem vaknar något till liv inom en som man glömt, något som legat i dvala över vintern. Man kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad det är, men det gör en ännu lyckligare och det är som om ens själ just vaknat och leende sträcker på sig.

“..livskraften i naturen som inspirerar oss och rycker oss med”

Är det inte otroligt vad denna uppvaknandets tid rör omkring i oss?! Så mycket naturen kan väcka inom en. Jag blir alldeles salig när jag genomströmmas av alla möjligheter sommaren ger oss. Vilken enorm frihet den medför - möjligheterna att följa sin egen väg ut i världen, ut i naturen!

Jag tror en stor orsak till att man känner denna frihet på sommaren har att göra med att vi nordbor blir mindre begränsade. Plötsligt är det varmt och vi behöver inte riskera att frysa ihjäl om vi så väljer att vila vid foten av ett träd. 

Men en annan faktor till denna frihetskänsla tror jag är livskraften i naturen som inspirerar oss och rycker oss med! Det är så viktigt att vi tar vara på denna livskraft, denna energin vi får i överflöd över sommaren. Då kan vi lättare acceptera och klara av den mörka stillsamma vintern när den anländer. Kom ihåg att det är inte bara ditt hems energier som påverkar dig och de dina; det är också du själv! Du är den viktigaste “energimöbeln” i ditt hem, så se till att ladda dig med en behagligt brinnande energi inför vinterns svala lugnande energi, så att du får en balans.

IMG_8253.JPG

“Ljuden väcker något inom en, för att inte tala om alla dofter!”


I sommar vill jag njuta extra mycket av buffén naturen försett oss med! Alla rogivande vattendrag, de livsgivande sommarregnen, solens strålar över skärgårdens klippor och vatten, sena nätter i midnattssolens milda sken. Livsbejakande miljöer är något väldigt betydande för vårt välbefinnande och när det nu ändå blir sommar så varför inte ta till vara alla dessa naturliga miljöer. Och alla ljuden sedan; fiskmåsarnas skrik, lundskogens fågelkvitter, asparnas viskningar och insekternas surr! Ljuden väcker något inom en, för att inte tala om alla dofter! Jag kan fortsätta hur länge som helst! Men nu ska jag ställa in mig på nuet och ta vara på sommarens energier! För vill du leva i nuet så är ju alltid den bästa tiden nu!

Vår husvagn får föra oss i luffartakter genom Finland och Sverige i sommar! Får se då vart de varma sommarvindarna för oss! Ljuva sommartid! 

Hur tänker du avjuta din sommar?