Vördnad för ljuset

I helgen firar vi den ljusaste årstiden på året. Vi firar solen och värmen. Vi firar växtlighetens topp med blommor i överflöd. 

Det är på solstånden som man verkligen känner urtidens vingslag! Från gammalt kände man vördnad inför den livgivande solen och man tände också eldar på denna solhögtid för att hedra den gamla solen. Eldarna fyllde en även med kraft och brände bort allt gammalt uttjänat. 

Det är på solstånden som man verkligen känner urtidens vingslag!

Som jag tidigare nämnt, så är det under våren och försommaren som man naturligt rensar och nu på midsommaren bränner vi det sista som vi inte längre behöver. När all den gamla uttjänade energin frigörs så lämnar den plats åt ny fräsch energi, som vi behöver för att gå våra vägar och även för att ta oss igenom den senare långa och mörka vintern. 

För att använda sig av dessa energihögtider så kan man gärna ha en plats där man kan samlas och elda. För trygghetens skull kan man t.ex. ha en vacker terassvärmare med en eld bakom glas. Den ger både värme och energitoppen vi söker om natten, på samma gång som den är trygg!

VÅRT EGET ELDSTÄLLE FÖR TIDLÖSA STUNDER TILLSAMMANS

VÅRT EGET ELDSTÄLLE FÖR TIDLÖSA STUNDER TILLSAMMANS

Själv har vi en gammal gjutjärnsgryta, som både är vacker och trygg och kring den har vi placerat gamla kilastenar som man lägger en mysig filt på innan man sätter sig.

Där kan man se elden leka, bränna allt gammalt och fylla på med ny energi. Där kan vi samlas och tillreda mat. Där existerar inte tiden. Där höjer vi livskvalitén!

Vi är inne i årstiden som egentligen kräver det minsta från en, när det kommer till överlevnad. Tänk efter; du fryser inte ihjäl för det är tillräckligt varmt; du svälter inte ihjäl, för gräsmattan, ängen, skogen är full av mat i form av vilda växter samt kanske har du egna grönsaksodlingar; du törstar inte ihjäl heller, för vattnet i bäcken är inte fruset; du riskerar inte att gå vilse i mörkret största delen av dygnet, för i dessa tider har vi till och med midnattssol; och du behöver inte ha surt sällskap när du umgås med folk i bygden, eftersom alla är d-vitaminstinna just nu och älskar livet . Så passa på och njut nu!

Gå ut i midsommarnatten, ta av dig skorna och låt naturen jorda dig.

Stanna hetsen runt omkring dig, väck dina sinnen och använd dig av energin som ljusets tid för med sig. Gå ut i midsommarnatten, ta av dig skorna och låt naturen jorda dig. Lyssna på trummorna, tonerna och skratten från urminnes tider. Väck din urkraft och känn din egna väg. Ta nu vara på den nya energin du får och använd den för att följa ditt hjärtas viskningar!