Vandraren

Så länge jag minns har jag varit en vandrare - jag tror att det sitter i min själ. Därför finner jag det ibland svårt att finna ro på en plats en längre tid- jag vill ut i världen och upptäcka nya platser, tillsammans med min familj. Men nu har jag funnit en plats där jag känner att vi kan stanna en tid.

IMG_8199.JPG

“..utsikten från sängen kan vara magisk..”

Ett hem är en plats där man vill spendera en stor del av sin tid- en plats där man ska kunna känna sig trygg och som får en att må bra! Ett hem kan man finna på många platser och för olika lång tid. Det kan till exempel vara ett stort hus med en gård, en lägenhet, ett så kallat tiny house, en bil eller till och med en parkbänk man väljer att luta sin backpack mot över natten. Det viktiga är att man känner sig trygg där, att platsen fyller de viktigaste behoven såsom skydd och värme om det är kallt, samt att det får en att må bra så att man får ro att vila där. 

Från början hade vi ju inte fasta boplatser, så kanske det där att ha ett flyttbart hem ligger i vårt blod mer än vi tror. Bara för att man inte har en fast plats för sitt hem så betyder inte det att man inte kan skapa välmående energi. Man kan ju till och med styra vilken energi man vill ha runt omkring sig, helt och hållet om hemmet är flyttbart. Till exempel; utsikten från sängen kan vara magisk och ge en upplevelse i sig!

IMG_5166.jpg

“..bara packa det viktigaste och åka- vart vi vill..”

Just nu lever min familj i en tid när vi har det som bäst med en trygg punkt, i en gammal bondstuga vid skogskanten, där vi bor största delen av året. Det är bara det att ibland tar längtan över och då behöver jag möta mina behov på ett eller annat sätt.

Förra sommaren bestämde vi plötsligt oss och köpte en husvagn. Min själ jublade! Jag kan nu få känna att när vi vill och behöver, så kan vi bara packa det viktigaste och åka- vart vi vill. Och DET är enorm frihet och lycka. Bara att veta att man kan leva i nuet.

Husvagnen valdes bland annat utifrån att energin flödade på ett behagligt sätt i den, att den var ljus och öppen. Sedan har jag inrett den så att alla element skall vara representerade. 

IMG_5120.jpg

“..energin flödade på

ett behagligt sätt i den..”

För att känna sig trygg å må bra är det viktigt att man befinner sig i kraftposition och att energin är rätt. Man kan skapa rätt energi för ett mer eller mindre tillfälligt hem också, så att det serverar en behaglig upplevelse. 

När man till exempel kommer till platsen där man vill vara just då, så ska man komma ihåg att ställa sitt flyttbara hem i kraftposition -gärna med ryggen säker och en öppen vy framför. Glöm inte att känna efter också- känns det bra just på den platsen man valt? Känslan är ditt viktigaste redskap när det kommer till att känna in energi- känslan är din kompass. 

Snart bär det av igen, i vårt rörliga fria hem..och min själ dansar!