Skapa upplevelser

Ditt hem är din yttre sfär, som om du vill kan hjälpa dig att se, känna och vara mer. Det är klart att hur du jobbar med dig själv inåt är en betydande faktor för huruvida dina upplevelser i livet visar sig, men din omgivning kan både hjälpa och stjälpa därtill. Kom ihåg att allt är energi. Din omgivning påverkar dig. 

Eftersom ens hem är en plats där man spenderar en stor del av sin tid och ofta även är en plats där man varvar ner och laddar om, så känner jag att det är extra viktigt att man hemma relativt lätt kan välja bort det världsliga, koppla av och koppla upp. 

“Locka själen! Den väcker..sinnen.”

Genom att hålla energin i hemmet ren och genom att skapa balans i de olika elementen och balans i motsatserna, så skapar man lugnet som är betydande för att lättare komma i kontakt med sig själv och sin sanning. Men därtill kan man ännu skapa starka upplevelser som har med ens essentiella behov att göra. Dessa essens är primitiva i grunden och just kanske därför så viktiga för en. När man blir så där upprymd så det rör på sig inom en och man får en stark känsla av fullkomlighet, vad är det då som framkallar dessa känslor? Det kan vara många olika saker, men några exempel är 

  • Mat - tänk dig en måltid gjord på rena råvaror man kanske till och med odlat själv. Tänk dig känslan den ger!

  • Eld - om du därtill lägger till att kanske du tillrätt den över en öppen eld, vad känner du då?

  • Gemenskap - lägg till några vänner som du känner att är på samma nivå som dig själv och som alltid ger dig energi

  • Naturen - platsen där tiden inte existerar. Det finns ingen konstgjord plats som kan mäta sig med upplevelserna du kan få genom naturen. Vi är ju trots allt levande varelser och en del av den. Så ju närmare vi låter oss komma det vilda, desto högre jublar vårt inre. 

“..så några frön du också..”

Mitt råd är alltså att väcka din primitiva sida för att nå fullkomlighet. Detta genom att skapa möjligheter för liknande upplevelser. Locka själen! Den väcker dina sinnen. 

Ett exempel är att skapa en plats i trädgården där du kan ha en öppen eld. Där kan du laga mat, umgås med vänner och rensa bort gammal energi. En annan idé kunde vara att öppna upp ditt hem med t.ex. ett stort fönster ut mot naturen för att riktigt bjuda in den, även vintertid. Och nu så här när allt vaknar upp som legat i dvala och frön börjar gro - så några frön du också,  och avnjut senare dina fina råvaror i gott sällskap en sensommarkväll i skenet av eldar.  Men en personlig favorit är att bjuda med barnen på en magisk picknick i det vilda. Det är sällan något smakar så gott och ger en sådan känsla av fullkomlighet som när man får avnjuta det lilla man har, mitt i naturen.

Kom ihåg att leva nu! Skapa ett hem fullt av upplevelser som får din kropp att sträcka på sig och din själ att dansa!